norra indien.

nu ar vi i udaipur. soft stalle! resan hit tog helt sjukt lang tid. vi stannade med taget efter 21 timmar i amedabad, staden som gud glomde. sen gick inte taget till udaipur forran 11 pa kvallen. det var jobbiga 15 timmar i amedabad. svettigt, asmycket folk, en miljard rickshaws och sjukt otrevliga manniskor. vi hatade det.

sa allt som allt tog typ resan nastan tva dygn. lovely.

men det ar gott att vara har. vi dricker te med en massa indier och glider runt och ropar "namaste" till hoger och vanster.

dagens outfit:
jattestora haremsbyxor i regnbagens alla farger
stor orange sarong som sjal
ljusbrunt linne(som en gang var vitt)
sjal i haret
en miljard armband
konstig tygvaska
flippisar
plaster (mina fotter ar inte helt aterstallda annu)

fantastiskt! det ar liksom bara dreadsen som saknas nu.
lovar att uppdatera med lite bilder snart.





full power.

nu har vi styrt om alla resplaner totalt. egentligen skulle vi soderut, men nu har vi andrat oss.
vi kom fram till att det kmmer vara 40-50 grader i norra indien om vi vantar for lange med att aka dit. sa imorgon tar vi taget till en stad i rajistan som vi inte vet vad den heter. den borjar pa A. nar folk fragar vart vi ska maste vi hela tiden svara "Ahamsgtrraaaatradaa" och mumla.
taget kommer ta typ 24 timmar. jag ser inte fram emot det.

det har varit galna dagar har i palolem. vi har traffat ett gang skitskona svenskar som vi hanger med. de ar sa javla roliga. imorgon ska de dock till hampi, men vi ska mota upp dem i norra indien sen.
fett soft.

nu ar det slut pa gin och tonic, hetsatning av onyttig mat och tva timmars nattsomn. detta fat campet maste vi lamna fort som fan.
igar drack vi indisk sprit som heter fenny. det var sa javla ackligt. det skulle smaka cocos men det paminner mer om whisky som man spader ut med vatten. men billigt ar det. och alla dricker det. sa vi kan ju inte vara samre.
svenska ganget kopte 25 flaskor fenny igar. vi drack nog upp nagra av dem igar.

har for ovrigt skadat min fot igen. har gar man liksom inte kring med skor utan man ar konstant barfota. lyckades krossa min stortanagel pa en sten igar. det gor fett ont.

en av de svenska killarna rakade aven skara upp hela foten pa en glasbit haromdagen. han fick sy en massa stygn och kakar valium mot smartan.

idag har jag skor pa mig.

norra indien - here we come. skinny trip borjar nu. (at garlic cheese naan till middag. det SISTA pa mycket lange)

puss!

vi ar tillbaka.

change of plans.

vi drog tillbaka till palolem i forrgor. vi saknade det for mycket. plus att det ar pavagen till gocarna dit vi egentligen skulle.

vi akte natttag fran hampi. sara var helt galet magsjuk hela vagen. 13 timmars kraks pa en tagtoalett. hon sa att det var det varsta dygnet i hennes liv.

men det ar harligt att vara tillbaka har. vi ska bara stanna nagra dagar. senast pa mandag aker vi vidare.

i hampi hann jag aven med att hoppa fran klippor ner i en sjo. typ fem meter hogt. det var roligt.
sen akte vi i en fors. man liksom gled med en galen strom i typ en kilometer. sara fick typ tio kallsupar och latt dodsangest. jag tyckte bara att det var roligt.
da hangde vi med en galen ungrare och en trevlig australiensisk kille.

stort problem - jag kan inte tillrackligt mycket spelkortsord pa engelska. skulle liksom forklara hur man spelar hjarter, och hur fan sager man "stick" pa engelska? nagon som vet? "in sweden we call it stick" fungerar liksom inte.

mygg och tempel.

nu har vi varit i hampi i nagra dagar. javligt soft stalle. hela staden ar fylld med gamla ruiner och landskapet bestar bara av skitstora roda stenar. det ser helt udda ut.

igar akte vi over floden och hyrde moppar. det var helt sjukt roligt! jag korde runt sara pa en massa grusvagar och zickzackade mellan kor och rickshaws. under den varamste timmen pa dagen bestamde vi oss aven for att klattra upp tll det tempel som ligger hogst upp i hampi.

i solen.

650 trappsteg och typ 60 liter svett senare var vi uppe. utsikten var tjusig. bilderna darifran kommer dock ingen fa sen eftersom jag ar illrod i ansiktet och typ genomblot.

sen korde vi vidare till en sjo som lag insprangd mellan bergen. det sag ocksa helt sjukt ut. liksom oken overall och sen en jattestor sjo.

imorgon ska vi hyra moppe och dra dit igen.

det har med vanstertrafik ar helt klart min grej. gjorde bara nagra konstiga saker. plus att nar jag skulle starta den i en nerforsbacke sa ropade sara "gasa!" vilket slutade med att moppen flog ivag pa mitt ben. sen stortdok den ner pa marken. jag har nu ett tjusigt blamarke pa benet. det matchar mina andra sar.

vara nyfunna vanner ilona och sara dragit vidare till gokarna idag. sa himla trakigt! jag och sara tog vart pick och pack och flyttade over pa andra sidan floden.

nu bor vi i ett rum som kan vara lite av det ackligaste jag sett. det ar aven extremt mycket mygg har. nar inte ens den indiska myggsprayen hjalper ar det illa.

nasta stopp - hampi.

vi skulle vara i palolem i typ tre dagar. alla sa till oss att vi "absoluuut kommer att fastna i Palolem!". vi sa nej.

nu har vi varit har i snart tva veckor.

men ikvall ska vi dra. inte en dag for tidigt alltsa. just nu ger hela det har stallet mig latt angest. kanslan ar lite som att man har varit pa festival for lange. man vill bara harifran. nu ar det slut pa minglande pa stranden, gin och tonics med galna britter och alldeles for manga timmar i en stenhard solstol.

jag vet inte vad som ar bast- att aka nar man har som roligast sa att man bara har fina minnen, eller att ha dragit ut pa tiden sa in i helvete sa att man bara LANGTAR att fa komma harifran?

jaja. kul har det varit i alla fall. och handelserikt. men nu ar det slut pa semestern. ikvall tar vi nattbussen till Hampi. Vi aker med tva skittrevliga tjejer fran skane som vi traffade i forrgar.

sen drar vi vidare soderut till gokarna. tror vi i alla fall.

det har med att planera resrutt fungerar ju liksom inte. det blir som det blir helt enkelt.

vi maste aven kolla upp visum och grejer till sri lanka. for dit ska vi nog sen.

35 grader och sol. sol. sol.

igar var vi pa silent party. det var vi i torsdags ocksa. jag fattar itne varfor det inte finns i sverige? det ar helt awsome. liksom massvis med folk som star och dansar med horlurar. (roligt ord utan aao).

mamma. du kan sluta lasa har.

hursom sa drack vi i alla fall en himla massa GT-s igar. nar vi skulle hem var man tvungen att ga over ett berg. det slutade med att jag ramlade i trappjaveln. nu har jag rivsar lite overallt pa fotterna. och ett lite kottigare sar pa fotknolen. att ga upp for trapporna gick bra. det var nerfor som var lite krangligare. jag skyller helt klart pa flippisarna. jag fick halla i britterna.

vi rojde i alla fall loss. vi hade aven med oss var nya indiska van. han har det roligaste namnet i mannaminne. han heter dill.
DILL!
fantastiskt.

inatt sov vi typ tva timmar. sen har vi degat pa stranden. sara var sa bakfull att hon glomde bort hur man pratar engelska. hon skulle bestalla en shake. sahar sa hon
- I. got. coffee shake.

mycket underhallande. men ratt blev det i alla fall.

festen i torsdgs var roligare an igar. vet itne ritkigt varfor.
da sprang vi pa en bekant fran anjuna. jag ahr typ aldrig sett en sa full och hog manniska i hela mitt liv. forst fick vi en kram. sen fragade vi hur laget var. da svarade han typ pa ett pahittat sprak. han hade liksom glomt bort hur man pratar.
- hi! how are you?
- muuuaaagggeeeehhhrttttttttkkooo.

sen stod han och juckade lite mot ett trad.

sen kom det en acklig rysk gubbe och skulle dansa med oss. sara snaste av honom med orden
- stop it now grandpa!

nu har vi varit i Palolem i en vecka. dagarna gar sa himla fort har trots att vi itne gor sa mycket. det kanns typ som att vi har varit har i tva dagar.

och agge - pannlampan.
PANNLAMPAN!
den ar fantastisk! jag forstor itne hur man klarar sitt vanliga liv hemma utan en pannlampa. Jag pch sara springer runt som tva orienterare pa vart jattemorka rum. Sa himla bra!

Vi drar nog fran palolem om typ tva dagar. da blir det hamipi eller gokarna. vi far se.

puss pa er!


karlsson on the roof

har ar det ratt lugnt for tillfallet. vi degar mest pa stranden.
igar brande jag min hogra arm. idag brande jag den vanstra. solkram nummer 30 ar liksom inte tillrackligt. (okej forsokte mig pa en nummer 15 pa armarna)
men annars ar jag faktiskt ganska brun. LOVAR!

Igar var jag och alva och drack lite ol med tva israeler. Jag tyckte att de var skittrakiga, men alva holl lada ganska lange.  den ena killen forsokte prata om karlsson pa taket ganska lange. jag typ nickade till svar. Tillslut gick jag hem och laste en bok istallet. kul tjej.
sara lag hemma och kraktes. annu roligare tjej. da var det inte sa roligt att ligga bredvid och lasa. dock roligare an att lyssna pa nagon som pa knagglig engeelska typ
- you know KARLSSON? astrid lindgren? it is NOT a famous story in israel. but  I know it. I like karlsson.


imorgon ska vi var helt friska. det ar deal pa det.

RSS 2.0